Banka e Anglisë optimiste për ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar

Sipas analistëve, politikat e reja të Bankës së Anglisë mund të zgjasin më shumë në dhënien e shenjave pozitive në ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar, të nxitur nga rritja e ngadaltë dhe BREXIT.

Tremujori i fundit i vitit 2017 shënoi një rritje prej 0.5 për qind për ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar, nga një pritje prej 0.4 për qind, kjo rritje është nxitur nga sektori i shërbimeve.

“Një perspektivë më e fortë e rritjes duhet të inkurajojë Bankën e Shqipërisë për të përshpejtuar planet për shtrëngim gradual, duke sinjalizuar një ritëm të lartë rritjeje në vit në vitet e ardhshme. Duke penguar një goditje tjetër negative të BREXIT, ne dyshojmë se parashikimet e rritjes në Mbretërinë e Bashkuar ka gjasa të rishikohen edhe gjatë këtij viti”, tha Lee Hardman, analisti në MUFG, shkruan Telegrafi.

Pritjet e një rritje varen në mbledhjen e së mërkurës edhe pse Hardman tha se një rritje e çmimeve graduale po shfaqen në treg.

“Mendimi konvencional është se nëse BOE po shqyrton seriozisht një rritje të normës maj, duhet të fillojë të përgatisë terren duke dhënë një sinjal më të ashpër politikash në takimin e javës së ardhshme”.

Ndërkohë, monedha britanike ka qenë duke shijuar përmirësimin e saj më të mirë që nga votimi i qershorit 2016 për t’u larguar nga Bashkimi Evropian.